25°C
Mostar 31°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 29°C
Bihać 29°C
Powered by Dark Sky

23.11.2019 / 19:06 Ostali sportovi - Nijanse odlučile

Sanjin Pehlivanović osvojio srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu

Sanjin Pehlivanović osvojio srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu
Foto: SC - Vijesti.ba

Malo je nedostajalo Sanjinu Pehlivanoviću da i u juniorskoj konkurenciji ponovi ono što je napravio u seniorskoj i postane prvak svijeta. Na Svjetskom prvenstvu koje se igralo u Nikoziji (Kipar) stigao je do finala gdje je poražen od Španca Jonasa Souto Comina, 9:11.

Pehlivanović je igrao svoj treći meč zaredom i u finalu nije mogao ponoviti blistave partije iz četvrtfinala i polufinala što je Španac iskoristio i došao do titule prvaka svijeta. Sanjin Pehlivanović je nakon zlatne medalje prije dvije godine u Rusiji u konkurenciji do 17 godina, osvojio srebrnu medalju u konkurenciji do 19 godina.

Comino je poveo 4:1 i imao zicer za 5:1 no nakon što je promašio Pehlivanović to koristi i smanjuje na 2:4, pa na 3:4. Potpuni preokret je uslijedio kada je Sanjin poveo 6:5, no onda slijedi velika serija Španca koji je osvojio pet narednih partija i došao pred vrata titule i vodstva 10:6.

Sanjin se ne predaje, dobija tri naredne partije, smanjuje na 9:10, ali u dvadesetoj partiji kugla mu ostaje na rupi i Cominu ostaje laka završnica za konačnih 11:9.

I pored poraza Pehlivanović će pamtiti Nikoziju po dobrom, biti viceprvak svijeta ogromna je stvar, a nadamo se da će 18-godišnji član Bilijar kluba Predator iz Sarajeva doći do samog vrha u seniorskoj konkurenciji gdje već bilježi sjajne rezultate i aktuelni je bronzani sa posljednjeg Evropskog prvenstva.

Prvak svijeta u kadetskoj konkurenciji (do 17 godina) je Nijemac Moritz Neuhausen koji je u finalu savladao Huana Fua iz Hong Konga, 9:5.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo