12°C
Mostar 21°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

22.11.2019 / 20:21 BiH - Povodom Dana državnosti

Fazla oduševio mališane: Uglas pjevali "Svu bol svijeta"

Fazla oduševio mališane: Uglas pjevali "Svu bol svijeta"
Foto: Facebook
Povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, djeca u Osnovnoj školi Skender Kulenović u sarajevskom naselju Dobrinja priredila su priredbu.

Na repertoaru su imali pjesmu „Sva bol svijeta“ koju je ratne 1993. godine na Eurosongu u Dablinu izveo Muhamed Fazlagić Fazla.

Upravo Fazla je bio veliko iznenađenje za učenike ove škole. Tokom izvođenje pjesme u učionicu je ušao Fazla i pridružio se mališanu koji je izvodio njegovu pjesmu, što je izazvalo veliko oduševljenje učenika.

"Sinoć mi poznato TV lice, moj drug, a i rođak Lilo kaže da u O.Š. Skender Kulenović na Dobrinji, mala raja priprema priredbu za 25. Novembar, Dan državnosti BiH. Na repertoaru su imali i pjesmu “Sva Bol Svijeta” Predloži mi da se bez ičijeg znanja i mi na svoj način uključimo i iznenadimo malu raju. Evo i kako je to sve skupa izgledalo... „, napisao je Fazla na svom Facebook profilu gdje je podijelio video snimak oduševljenih učenika.

Podsjećamo, Muhamed Fazlagić Fazla je 15. maja 1993. godine predstavljao Bosnu i Hercegovinu na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope sa singlom "Sva bol svijeta" u Irskoj. Bilo je to prvi put da BiH učestvuje na jednom takmičenju kao nezavisna država.(Vijesti.ba)

Izdvajamo