2°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 8°C
Powered by Dark Sky

21.11.2019 / 20:27 BiH - Načelnik ZŠ OS BiH

Senad Mašović na sastanku Vojnog komiteta EU u Briselu

Senad Mašović na sastanku Vojnog komiteta EU u Briselu
Foto: Fena / Vijesti.ba
Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović predvodio je delegaciju OS BiH koja je danas, 21. novembra, učestvovala na sastanku Vojnog komiteta EU na nivou načelnika štabova u Briselu.

U delegaciji OS BiH su bili i šef kabineta načelnika ZŠ OS BiH brigadir Edin Fako, šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO i ujedno vojni predstavnik BiH za EU brigadir Jasmin Čajić i štabni oficir u Vojnom dijelu misije BiH pri NATO major Zvonimir Duvnjak.

Tokom sastanka razgovarano je o trenutnoj situaciji u mirovnim misijama i operacijama, kao i mogućnostima jačanja obuke pod vođstvom EU. Tom prilikom načelnici štabova su razmijenili mišljenja i iskustva koja proizilaze iz dosadašnjeg učešća, s prijedlozima za aktivnosti u narednom periodu.  

Generalpukovnik Senad Mašović je ovom prilikom prezentirao dosadašnje uspješne rezultate o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH u Misiji obuke EU u Cenralnoafričkoj Republici, s prijedlogom mjera za njeno unapređenje. On je potvrdio da će OS BiH nastaviti angažman u ovoj misiji, što je jasan pokazatelj doprinosa Bosne i Hercegovine u osiguranju međunarodnog mira i sigurnosti, te opredjeljenosti za nastavak puta ka evroatlantskim integracijama.

Pored učešća na navedenom sastanku, načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Senad Mašović je posjetio Vojnu misiju BiH pri NATO. Tom prilikom šef vojnog dijela Misije BiH pri NATO i ujedno vojni predstavnik BiH za EU brigadir Jasmin Čajić je informativnim brifingom upoznao generala Mašovića s trenutnim aktivnostima i izazovima u radu, kao i budućim aktivnostima Vojne misije BiH pri NATO, saopćeno je iz   Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo