19°C
Mostar 27°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 25°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

21.11.2019 / 17:40 Regija - Kosovo

Policija objavila fotografiju muškaraca osumnjičenih za ubistvo Ivanovića

Policija objavila fotografiju muškaraca osumnjičenih za ubistvo Ivanovića
Foto: Screenshot / Vijesti.ba
Kosovska policija objavila je fotografije dvije osobe za kojima traga, povezujući ih sa nerazjašnjenim ubistvom lidera građanske incijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine.

Kosovska policija, nakon 22 mjeseca istrage, traži pomoć javnosti u identifikovanju dvije osobe za koje navode da su osumnjičeni u slučaju ubistva Ivanovića.

Proširivanje istrage na "dvojicu mladih osumnjičenih" predmetni tužilac Sulj Hodža najavljivao je više puta, a posljednji put i sa najviše informacija u oktobru, kada je tvrdio da su "umiješani u organizovani kriminal", prenosi Kossev.

Iz svih dosadašnjih informacija ostaje nejasno kada je policija došla u posjed ove fotografije - da li odmah nakon ubistva od kad slika datira prema službenim navodima ili se radi o novom dokazu u slučaju ubistva Ivanovića, budući da policija tek sada traži pomoć građana.

Ovo nije prvi put da kosovska policija traži pomoć građana u rasvjetljavanju ubistva srpskog političara. Neposredno nakon ubistva raspisali su nagradu od 10.000 eura za informacije koje mogu da pomognu rasvjetljavanje ovog slučaja, ali je ona, barem prema riječima zamjenika generalnog direktora Policije Kosova, Dejana Jankovića, ubrzo udvostručena - 20.000. Od tada Kosovska policija nikada više nije komentarisala sudbinu ove "nagrade“.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo