20°C
Mostar 27°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

21.11.2019 / 13:43 Fudbal - UNICEF-ova kampanja

Džeko: Oduvijek sam želio biti fudbaler, kao mali sam nosio loptu u krevet

Džeko: Oduvijek sam želio biti fudbaler, kao mali sam nosio loptu u krevet
Edin Džeko / Vijesti.ba
Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i ambasador UNICEF-a Edin Džeko priključio se kampanji #SlušajDijete i, odgovarajući na pitanja djece, kazao kako je uvijek želio biti fudbaler, ...

... ali da mu najdraža igračka iz djetinjstva nije bila lopta, kojoj je pripalo drugo mjesto.

- Roditelji su mi za rođendan poklonili neku malu formulu, i dan-danas se sjećam toga. Iako sam dosta stvari zaboravio iz djetinjstva, ta formula, uz loptu, ostala mi je jedna od najdražih igrački i najdražih poklona koje sam dobio od svojih roditelja - kazao je Džeko.

Dodao je da je, na kraju, strast prema lopti ipak pobijedila.

- Kad si mali, ne razmišljaš mnogo o tome šta će donijeti budućnost. Jednostavno, vidiš loptu i ne ispuštaš je iz ruku i nogu, samo o njoj razmišljaš i, kad ideš spavati, nosiš je sa sobom. Dok si mali, samo razmišljaš o tome da se igraš - ističe bh. reprezentativac.

Džeko je kroz razgovor istaknuo kako su on i sestra tokom nimalo lakog djetinjstva slušali roditelje, koji su se trudili da im osiguraju sve što im treba i što je bilo u njihovoj moći te je kazao što to on želi za svako dijete:

- Želim da svako dijete ima pravo na sretno djetinjstvo, na dobro obrazovanje, da svako dijete, bez obzira na to ko je i odakle dolazi, ima sve najbolje uvjete za budućnost.

Edin Džeko jedan je od brojnih popularnih ličnosti i ljudi iz medija s kojima su djeca tokom kampanje uradila intervjue kako bi im pomogli da približe Konvenciju o pravima djeteta. S djecom su o njihovim pravima te o tome kako je bilo odrastati ranije govorili Amel Tuka, Larisa Cerić, Brankica Raković, Ana Bavrka, Boris Šavija, Amila Terzimehić, Đurica Štula, Amra Silajdžić-Džeko, Dejana Rosuljaš, Amina Kajtaz….

UNICEF BiH kroz kampanju #SlušajDijete nizom aktivnosti obilježava 30. godišnjicu Konvencije o pravima djeteta kroz mobiliziranje podrške sa svih strana – od djece, škola, institucija pa do popularnih i medijskih ličnosti.(Vijesti.ba)

Izdvajamo