15°C
Mostar 21°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

21.11.2019 / 13:24 BiH - Nije usvojena odluka

Vlada SBŽ-a: Bez podrške odluci o raspodjeli novca strukovnim školama

Vlada SBŽ-a: Bez podrške odluci o raspodjeli novca strukovnim školama
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) danas nije usvojila odluku kojom je bilo predviđeno da Ministarstvo gospodarstva SBŽ izdvoji 28.000 maraka za nabavku opreme za praksu u pet strukovnih škola.

Ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić (SDA) kazao je da se radi o simboličnim sredstvima kojima Ministarstvo želi pružiti potporu školovanju učenika sukladno zahtjevima realnog sektora.

- Ovo su zaista simbolična sredstva i kamo sreće da smo mogli dati više. Ministarstvo nema namjeru raditi posao iz domena drugih i ubuduće će kontaktirati i Ministarstvo obrazovanja - kazao je Hrnjić, odgovarajući na primjedbe pojedinih ministara da, pri izradi ove odluke, nije bilo međusektorske suradnje.

Ministar obrazovanja Bojan Domić (HDZ BiH) kazao je da odluci nedostaju kriteriji po kojima su sredstva dodijeljena određenim školama i za koje konkretno namjene.

- Nije bilo konsultacija s Ministarstvom obrazovanja i postavlja se pitanje zašto novac Ministarstvo gospodarstva nije dodijelilo firmama u kojima učenici ionako obavljaju praksu - kazao je ministar Domić.

Vlada SBŽ na današnjoj je sjednici, među ostalim, usvojila konsolidirano izvješće za Vladu i proračunske korisnike za prvih devet mjeseci ove godine.

Ministrica financija Mirjana Plavčić kazala je da su prihodi od poreza za 7,5 posto veći u odnosu na isto razdoblje prošle godine te da je porast zabilježen i kada je riječ o prihodima od PDV-a i poreza na dohodak.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo