13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

20.11.2019 / 15:33 Fudbal - Službena odluka

Čelnici Borca nagradili trenera Krunića novim ugovorom

Čelnici Borca nagradili trenera Krunića novim ugovorom
Foto: Facebook
U Banjoj Luci danas je održana vanredna pres konferencija na kojoj je trener Borca, Branislav Krunić, nagrađen je produženjem ugovora.

Krunić je sa Borcem produžio saradnju do 2021. godine, te je nagrađen poboljšanim uvjetima nakon dobrih rezultata banjalučkog tima.

“Više je faktora koji su uticali na ovaj produžetak saradnje. To su trenutni rezultati, ali i određena ’vizija’ samog trenera, koji vidi kako klub treba da se razvija i na koji način da funkcioniše. Jasno je da smo donijeli ispravnu odluku njegovim imenovanjem. Htjeli smo da pokažemo da znamo šta radimo, da smo učinili ispravnu stvar, a ovo je nagrada za njegove rezultate i dodatni impuls da nastavi u istom ritmu”, rekao je predsjednik Borca Vico Zeljković na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije, prenosi Mondo.

Trener Banjalučana se zahvalio na ukazanom povjerenju, te je poručio da je tim prošao kroz težak period.

“Zahvalio bih se predsjedniku Zeljkoviću i Upravi Borca na povjerenju ukazanom prvo ljetos, ali i na produženju ugovora. To mi je zahvalnica za težak period koji smo prošli, a to najbolje znamo mi u stručnom štabu i igrači kako je bilo. Bez njih, ne bismo došli do ovih rezultata”, rekao je Krunić.

“Od početka priprema prolazili smo kroz težak period, ali to je u fudbalu sasvim normalno. Mi koji se bavimo sportom i koji volimo izazove, znamo da to u jednom trenutku zna biti zanimljivo. Ipak, uspjeli smo sve to da prebrodimo zajedno. Naravno, uz podršku svih u klubu, koji su imali jedan zajednički cilj, i uz podršku navijača, koji su nas stalno pratili, a to je jak i čvrst Borac, kako bi bio konkurentan svima. Mi smo to ostvarili. Nalazimo se na trećoj poziciji. Priželjkivali smo da budemo blizu te pozicije, a u ovom trenutku imamo mjesto koje vodi u Evropu. Do kraja polusezone ostala su još tri kola i cilj nam je da zadržimo tu poziciju”, naglasio je strateg Borca.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo