17°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

20.11.2019 / 14:59 Fudbal - Oštre kritike

De Bruyne pred žrijeb Eura: Sramotno je da se sve već zna

De Bruyne pred žrijeb Eura: Sramotno je da se sve već zna
Foto: Facebook
Žrijeb za Evropsko prvenstvo održat će se 30. novembra, a mnoge reprezentacije već uoči žrijeba znaju u kojim su grupama.

Jedna od tih reprezentacija je i Belgija koja će biti u grupi B. Belgijanci već znaju da će u grupi igrati s Rusijom i Danskom kao jednim od 12 domaćina Eura. Budući da su Kopenhagen i Sankt-Petersburg domaćini te grupe, Rusija i Danska moraju igrati u toj grupi.

Budući da je riječ o reprezentacijama iz druge, odnosno treće jakosne grupe, žrijeb će im morati pridružiti jednu reprezentaciju iz prve jakosne grupe.

To ne mogu biti Italija, Engleska, Njemačka i Španija jer su te zemlje također domaćini Eura pa moraju igrati kod kuće, a ne može biti ni Ukrajina jer UEFA zbog političkih razloga ne dopušta da Rusija i Ukrajina igraju u istoj skupini. Tako da ostaje samo Belgija. U grupu će upasti još Vels ili Finska.

“Ovo je sramota“, poručio je belgijski reprezentativac Kevin De Bruyne nakon 6:1 pobjede nad Kiprom.

“Za mene je ovo neko lažno prvenstvo. Nogomet postaje sve više biznis i biznis.”

Prema unaprijed skrojenom rasporedu na koji primjedbe ima De Bruyne, reprezentacija BiH bi, u slučaju da se plasira na EP kroz baraž Lige nacija, bila u grupi E sa Španijom, zatim jednom od ove četiri selekcije – Francuska, Poljska, Švicarska, Hrvatska. Grupu E bi zatim kompletirala, uz pobjednika Lige B, jedna od ovih reprezentacija – Portugal, Turska, Austrija, Švedska, Češka.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo