19°C
Mostar 21°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

20.11.2019 / 12:34 Politika - Komšić - Heidari

Iran podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH

Iran podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH
Foto: Fena / Vijesti.ba
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas ambasadora Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Mahmouda Heidarija.

Heidari je Komšiću prenio pozdrave i čestitke predsjednika Islamske Republike Iran Hassana Rouhanija, povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Također je prenio da Iran podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, pozdravivši dogovor koji su postigli članovi Predsjedništva BiH o formiranju novog saziva Vijeća ministara BiH.

Sagovornici su dosadašnje odnose dviju zemalja ocijenili prijateljskim i dobrim, ali su istakli da svakako postoji prostor za njihovo unapređenje, pogotovo u oblasti ekonomije, obrazovanja i kulture.

Komšić se zahvalio na čestitki koju mu je, povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, uputio iranski predsjednik. Zahvalivši i za podršku koju je Iran pružao Bosni i Hercegovini, Komšić je kazao da će i ubuduće raditi na unapređenju sveukupnih odnosa dviju zemalja, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo