35°C
Mostar 38°C
Tuzla 34°C
Banja Luka 33°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

19.11.2019 / 16:55 Politika - Demokratska fronta

Oprostiti Bh.bloku sumnjivo držanje u pogledu interesa BiH

Oprostiti Bh.bloku sumnjivo držanje u pogledu interesa BiH
Foto: Vijesti.ba
Demokratska fronta pozdravlja odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine o formiranju Vijeća ministara, čime je deblokiran proces formiranja vlasti i odluku da se u sjedište NATO- a u Briselu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, ...

... u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH.

Demokratska fronta želi zahvaliti svim probosanskim snagama na podršci koja je u pogledu poštivanja odluka i zakona institucija Bosne i Hercegovine pružena članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

DF također ovim putem poziva bosanskohercegovačku javnost da oprosti članicama tzv. Bh bloka zbog ambivalentnog držanja po navedenim pitanjima, imajući u vidu da su otuđena rukovodstva Naše stranke i SDP-a, proces formiranja vlasti pretpostavljale nastavku NATO puta BiH.

DF izražava nadanje da će članice tzv. Bh bloka u budućnosti stajati na strani države Bosne i Hercegovine, jer u borbi za interese države Bosne i Hercegovine ne smije biti kalkulacija.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo