22°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

19.11.2019 / 15:11 Regija - Nakon izlazska iz zatvora

Slovenija: Migrant iz Maroka osumnjičen za dva silovanja

Slovenija: Migrant iz Maroka osumnjičen za dva silovanja

Državljanin Maroka, navodno ilegalni migrant, prošlog je mjeseca u Ljubljani silovao dvije djevojke nakon izlaska iz zatvora u kojemu je proveo dvije godine zbog pljačke, objavili su u utorak slovenski mediji. 

Vijest je najprije objavio ljubljanski list "Dnevnik", prema kojemu je policija krajem listopada pred istražnog suca privela 38-godišnjaka iz Maroka, osumnjičenog da je u Ljubljani izvršio dva kaznena djela spolnog napada, te mu je određen pritvor.

Žrtve su, piše list, dvije studentice. Prvu je prisilio na spolni čin u njezinoj sobi, nakon što su oboje pili, a nakon što ga je zamolila da otiđe jer ide spavati.

Drugu studenticu je u alternativnom kulturnom centru Metelkova u središtu Ljubljane na spolni čin prisilio nožem, navodi "Dnevnik".

Kako prenose mediji, informaciju iz "Dnevnika" potvrdila je i policija.

Marokanac je navodno ilegalni migrant koji je u Sloveniji svojedobno tražio azil, što mu je odbijeno, a zbog pljačke iz 2016. godine bio je osuđen na dvije godine zatvora i odslužio je kaznu, prenosi Hina.

Unatoč tome, nakon izlaska iz zatvora uglavnom je boravio u Sloveniji jer mu nije određen izgon iz države kako je to u slučaju nasilnih prijestupnika uobičajeno, navode slovenski mediji.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo