13°C
Mostar 19°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

19.11.2019 / 15:01 Crna hronika - Sud u Brčkom

Pritvor zbog teških krađa u Brčkom, među oštećenima i službeni odvjetnik

Pritvor zbog teških krađa u Brčkom, među oštećenima i službeni odvjetnik

Nadležni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor A.B. (21) zbog serije teških krađa koje je počinio ove godine u Brčkom, a među oštećenima su vjernici na molitvi, trgovinski djelatnici te odvjetnik koji ga je službeno branio. 

Pritvor osumnjičenom određen je zbog naročitih okolnosti koje opravdaju bojazan da bi mogao ponoviti kazneno djelo, izvjestilo je u utorak Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH.

 A.B. se sumnjiči da je od 7. lipnja do 11. studenoga ove godine počinio seriju od devet teških krađa, a kako bi pribavio imovinsku korist oduzimao je novac iz stambenih, trgovinskih, ugostiteljskih i javnih objekata koristeći nepažnju i odsustvo vlasnika ili zaposlenih.

 Među oštećenima su uglavnom trgovinski djelatnici, vjernici koji su pokradeni tijekom molitve u džamiji, ali i odvjetnik koji ga je službeno branio. Njima je pojedinačno pričinjena šteta u iznosu od 40 do 750 maraka, a ukupno blizu 3000 maraka.

 Iz Tužiteljstva podsjećaju da je za slične radnje A.B. nedavno već optužen zbog sumnje da je početkom srpnja u Zdravstvenom centru Brčko iz bolničke sobe oduzeo mobilni telefon pacijenta vrijedan oko 700 maraka, navode u Tužiteljstvu Distrikta.  
(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo