14°C
Mostar 15°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

19.11.2019 / 12:02 Crna hronika - Sud BiH

Ukinuta prvostepena presuda u predmetu Jovan Lukić i drugi

Ukinuta prvostepena presuda u predmetu Jovan Lukić i drugi
Foto: Vijesti.ba

Apelacijsko vijeće Suda BiH, nakon održane javne sjednice, donijelo je rješenje kojim je uvažena žalba branitelja optuženog Jovana Lukića, branitelja drugooptužene pravne osobe „Ducla“ d.o.o. i zakonskog zastupnika drugooptužene pravne...

 ...osobe „Ducla“ d.o.o., te je ukinulo presudu Suda Bosne i Hercegovine od 14. maja i odredilo održavanje pretresa pred vijećem Apelacijskog odjeljenja Suda BiH.

Prvostepenom presudom Suda BiH optuženi Jovan Lukić oglašen je krivim da je počinio krivično djelo porezne utaje ili prevare pa mu je Sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Optuženom je, kao poredna, izrečena novčana kazna od 5.000 KM. Pravna osoba Ducla, društvo s ograničenom odgovornošću za unutrašnju i spoljnu trgovinu Modriča, odgovorno je što je počinilo krivično djelo porezne utaje ili prevare. Sud mu je izrekao novčanu kaznu od 15.000 KM. Od optužene pravne osobe Ducla d.o.o. oduzeta je imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 20.704 KM, saopćeno je iz Suda BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo