25°C
Mostar 28°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 26°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

19.11.2019 / 10:45 BiH - Uhapšeni u akciji "Blic"

Uposlenicima SIPA-e Purkoviću i Mrđi određen pritvor

Uposlenicima SIPA-e Purkoviću i Mrđi određen pritvor
Foto: Vijesti.ba

Sud BiH odredio je pritvor Boži Purkoviću i Predragu Mrđi, uposlenicima SIPA-e koji su uhapešni u nedavnoj akciji "Blic" zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Sud je ovo rješenje donio odlučujući po prijedlogu Tužilaštva BiH od 14. novembra za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenima Purkoviću i Mrđi.

"Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode osumnjičenih, odnosno do dana 13.12.2019. godine ili do nove odluke Suda, i to zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačka b) Zakona o krivičnom postupku BiH", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, Purković i Mrđa su osumnjičeni da su, u okviru svojih poslova i nadležnosti, došli do podataka iz provođenja posebnih istražnih radnji, te su neovlašteno i zlouporabivši svoj službeni položaj, davali na uvid podatke osobama koje su obuhvaćene istragom zbog krivotvorenja i nezakonitosti u izdavanju diploma, u predmetu kodnog naziva "Pero".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo