13°C
Mostar 22°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

16.11.2019 / 16:50 Ostali sportovi - Tomislavgrad

'Mala odbojka' okupila 100 odbojkašica iz Hercegovine

'Mala odbojka' okupila 100 odbojkašica iz Hercegovine
Foto: FENA - Vijesti.ba

Odbojkaški klub "Delminium" u subotu je u dvorani Osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu organizirao odbojkaški turnir "Mala odbojka".

Odbojka se igra na dva terena, a okupila je oko 100 odbojkašica iz Tomislavgrada ( tri ekipe), Ljubuškog  i Prozora - Rame ( po dvije ekipe) te iz Gruda koji  sudjeluju s jednom ekipom odbojkašica.

-Djevojcice su 2007. i 2008. godišta, a cilj nam je da svi igraju i na kraju će svi dobiti diplome, bez nagrada i pehara. Ne želimo ih previše razmaziti kad svaki put nešto osvoje. Učimo ih strpljenju, radnoj navici i disciplini sto nam je najveći prioritet - kazao je voditelj odbojkaškog kluba u Tomislavgradu i ujedno voditelj Univerzalne sportske škole profesora kineziologije Ante Jurčević.

Za ženski odbojkaški klub "Delminium", Jurčević je istaknuo da su osnovani 2016. godine  i broje oko 60 djevojcica uzrasta od 9 do 18. godina starosti.

Seniorska ekipa igra u prvoj Federalnoj ligi gdje se natječu već drugu sezonu. Najmlađi su klub i među vršnjakinjama su jedna od boljih ekipa u Hercegovini, dodao je Jurčević.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo