15°C
Mostar 21°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

16.11.2019 / 13:03 Crna hronika - Okružno tužilaštvo Banja Luka

Četvero uhapšenih u akciji Merlin 2 prodavali marihuanu u Banjoj Luci i Gradišci

Četvero uhapšenih u akciji Merlin 2 prodavali marihuanu u Banjoj Luci i Gradišci
Okružno tužilaštvo Banja Luka / Vijesti.ba
Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen je izvještaj protiv četiri osobe uhapšene u akciji kodnog naziva "Merlin 2“, zbog postojanja osnova sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnim drogama.

Policija iz Gradiške je izvještaj dostavila protiv Miladina (1974.) i Slađane (1974.) Vidačković, Rasima Hajdera (1998.), te Pamele Dukić (1999.), potvrđeno je Feni iz ovog tužilaštva.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Miladinu Vidačkoviću se također stavlja na teret i omogućavanje uživanja opojnih droga, a Slađani Vidačković i sprijačavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Za ove četiri osobe se sumnja da su u periodu od 2016. do 2019. vršili nabavku i preprodaju marihunane korisnicima na području Banje Luke i Gradiške.

Nakon ispitivanja, u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora za ove osobe.

Akciju "Merlin 2“ proveli su jučer policijski službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a ukupno je slobode lišeno osam lica.

Po naredbi Okružnog suda Banja Luka izvršeni su pretresi na sedam lokacija na području Gradiške, te na po jednoj lokaciji u Banjoj Luci i Prijedoru.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo