14°C
Mostar 16°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

15.11.2019 / 23:27 Muzika i Film - Upitni brojni nastupi

Taylor Swift zabranjeno da izvodi hitove sa starih albuma

Taylor Swift zabranjeno da izvodi hitove sa starih albuma
Taylor Swift / Vijesti.ba
Taylor Swift obavijestila je fanove da je upitan njen nastup na predstojećem American Music Awards (AMA), kao i brojnih drugim događajima, jer joj je zabranjeno da izvodi vlastite pjesme.

U poruci na društvenim mrežama, pjevačica je rekla da joj muzički menadžeri Scooter Braun i Scott Borchetta ne dozvoljavaju da izvodi hitove sa svojih starih albuma na koje oni imaju prava.

Ona dodaje i da je Netflixov dokumentarac o njenom životu također doveden u opasnost.

Njeni menadžeri Braun i Borchetta još uvijek se nisu oglasili sa objašnjenjem za njihove postupke.

Swift je sve navode iznijela u ispovijesti objavljenoj na Twitteru s naslovom “Ne znam šta drugo uraditi”.

“Trenutno su upitni moj nastup na AMA, Netflixov dokumentarac i bilo koji drugi događaj na kojem sam planirala svirati prije novembra 2020. godine”, napisala je pjevačica.

Swift je u junu kazala da je njena bivša diskografska kuća Braunu prodala njene ranije hitove, a da pri tome ona nije bila upućena u to. U to vrijeme pjevačica je optužila Brauna, koji također upravlja Arianom Grande, Justinom Bieberom i Demi Lovato, za “neprekidno manipulativno silovanje”.

Ona je također optužila Brauna za pokušaj demontaže njene muzičke zaostavštine. Također je kazala da planira ponovo snimiti pjesme sa svojih prvih šest albuma kako bi mogla posjedovati prava na nove verzije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo