25°C
Mostar 31°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 28°C
Powered by Dark Sky

15.11.2019 / 14:54 Obrazovanje - Trinaest diplomanata

Promovirani diplomanti Teološko-katehetskog instituta u Mostaru

Promovirani diplomanti Teološko-katehetskog instituta u Mostaru

 U sklopu proslave Dana Teološko-katehetskoga instituta u Mostaru, u petak je u Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru promovirano trinaest diplomanata te visokoškolske ustanove, i to dvoje prvostupnika i jedanaest magistara religijske pedagogije i katehetike.

Savjetnik predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Darko Juka, poručio je tijekom svog obraćanja prisutnima kako županijska vlada na osobit način poima i pomaže rad Instituta, priopćila je Vlada HNŽ-a.

 "Ova cijenjena ustanova, koja je sastavnica Katoličkog bogoslovnog fakulteta iz Sarajeva, spaja i prožima duhovnu dimenziju s onom akademskom, znanstvenom. Usudio bih se kazati, obje su od vitalnog značaja za svaki pa tako i za naš narod. Zato ne treba čuditi što Institut u svojemu djelovanju i poslanju ima potporu naše vlade", kazao je Juka i uz čestiku, diplomantima zaželio uspješan životni put, na tragu vrijednosti koje su ponijeli i s tog studija.

 Svečanosti proslave i promocije prethodila je sveta misa koju je predslavio mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i trajni upravitelj trebinjsko-mrkanski, navodi se u priopćenju.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo