18°C
Mostar 21°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

14.11.2019 / 14:13 BiH - Sud BIH

Odbačena žalba branioca Darka Marčetića

Odbačena žalba branioca Darka Marčetića
Sud BIH / Vijesti.ba
Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine u krivičnom predmetu protiv optuženog Darka Marčetića donijelo rješenje kojim je odbačena, kao nedopuštena, žalba branioca optuženog izjavljena protiv presude Suda Bosne i Hercegovine od 7. juna ove godine.

Prvostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine optuženi Darko Marčetić, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, oglašen je krivim da je počinio produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivično djelo nedozvoljeno korištenje ličnih podataka.

Sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Optuženom je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru i to od 6. decembra 2018. godine pa do 1. februara 2019. godine, saopćeno je iz Suda BiH.

Istom presudom optuženom Darku Marčetiću je izrečena mjera sigurnosti zabrana vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti kojom se zabranjuje da obavlja dužnost policijskog službenika u trajanju od pet godina od dana pravosnažnosti presude, kao i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih prilikom izvršenja krivičnih djela.

Optuženom je oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 3.500 eura.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo