21°C
Mostar 27°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 22°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

14.11.2019 / 14:08 BiH - Dom naroda PFBIH

Duvnjak i Tadić: Vratiti prijedlog zakona o notarima u redovnu proceduru

Duvnjak i Tadić: Vratiti prijedlog zakona o notarima u redovnu proceduru
Arhiv / Vijesti.ba
Na početku sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH, predsjedavajući delegatskog kluba bošnjačkog naroda Jasmin Duvnjak je apelirao na formiranje stalnih radnih tijela, odbora i komisija tog Doma, umjesto privremenih, ustanovljenih na konstituirajućoj sjednici ...

... ovog parlamentarnog nivoa održanoj nakon općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Duvnjak se u uime Kluba delegata Bošnjaka osvrnuo i na predloženi dneni red za današnju sjednicu i zatražio izmjenu - da set zakona predloženih za razmatranje po hitom postupku, među kojima su izmjene Zakona o notarima u FBiH, bude vraćen u redovnu proceduru, u formu nacrta.

I Klub delegata hrvatskog naroda je zatražio vraćanje u redovnu proceduru seta ovih zakona. Predsjedavajući tog kluba Ivo Tadić je kao razlog naveo činjenicu da je prvobitni prijedlog Zakona o notarima pretrpio izmjene u međuvremenu jer je nedavno Federalna vlada odobrla amandmane predložene iz Predstavničkog doma.

Duvnjakov i Tadićev prijedlog nisu jedini u pogledu željenih izmjena dnevnog reda u odnosu na predloženi. Ramo Isak iz Kluba Bošnjaka predložio je da danas bude razmotrena i migrantska kriza koja je u FBiH najviše pogodila Unsko-sanski kanton.

Utvrđivanje dnevnog reda je u toku.  

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo