11°C
Mostar 16°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

14.11.2019 / 13:38 BiH - Predsjedavajući PD PSBiH

Zvizdić razgovarao s Muhammedom bin Abdulvahidom el-'Arifijem

Zvizdić razgovarao s Muhammedom bin Abdulvahidom el-'Arifijem
Foto: Fena / Vijesti.ba
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas sa sekretarom ministra za islamska pitanja, misionarstvo i uputu Kraljevine Saudijske Arabije Muhammedom bin Abdulvahidom el-'Arifijem.

Tokom razgovora Zvizdić je zahvalio Kraljevini Saudijskoj Arabiji na svemu što je u prethodnom periodu urađeno za Bosnu i Hercegovinu, a posebno na pomoći koju Kraljevina Saudijska Arabija kontinuirano pruža našoj zemlji.

Istaknuto je opredjeljenje Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama, što doprinosi trajnom miru i stabilnosti, a s tim u vezi i prilivu novih investicija. Zvizdić je naglasio da je Bosna i Hercegovina zemlja tolerancije, u kojoj se konstantno radi na pomirenju i unapređenju odnosa, jer predstavlja primjer zemlje u kojoj stoljećima u suživotu žive pripadnici četiri monoteističke religije.

Muhammed bin Abdulvahid el-'Arifi je zahvalio na toplom dočeku u Bosni i Hercegovini i uputio čestitke građanima Bosne i Hercegovine povodom nastupajućeg Dana državnosti. Potvrdio je da Bosna i Hercegovina uistinu predstavlja primjer suživota različitih naroda i naglasio da zbog toga jedni s drugima treba da razmjenjujemo pozitivna iskustva i prakse.

Visoki gost prenio je najljepše želje kraljevske porodice i naroda Kraljevine Saudijske Arabije za uspjeh Bosne i Hercegovine i svih naroda u njoj, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo