21°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

14.11.2019 / 10:39 BiH - Vrhovni sud FBiH potvrdio

Za ubistvo u Tuzli 31 godina zatvora

Za ubistvo u Tuzli 31 godina zatvora
Vrhovni sud FBiH / Vijesti.ba
Vrhovni sud FBiH potvrdio  je presudu Kantonalnog suda Tuzla i donio  osuđujuću pravosnažnu presudu za Fehima Zulića (35) iz Tuzle, te mu je izrečena jedinstvena kaznu zatvora u trajanju  od 31 godine zbog saučesništva u ubistvu Seada Hajdarevića, ...

... počinjenog na okrutan način  u Tuzli u novembru 2016. godine, te zbog krivičnih djela oduzimanje tuđe pokretnine i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

U aprilu 2018. godine, zbog ubistva Hajdarevića, donesena je i pravosnažna presuda za saučesnika Nerima Mulasalihovića (48), također nastanjen u Tuzli, i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 19 godina.

Optužnicom ovog  Tužilaštva su se Zulić i Mulasalihović teretili da su tokom noći 21. novembra 2016. godine maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i  zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja. Potom su ga vezali i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povrijeđivanja. Nakon toga su otuđili njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo