19°C
Mostar 27°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

13.11.2019 / 21:20 Regija - Predsjednik crnogorske Vlade

Marković: Crna Gora pouzdana investicijska destinacija

Marković: Crna Gora pouzdana investicijska destinacija
Foto: Fena / Vijesti.ba
Predsjednik crnogorske Vlade Duško Marković izjavio je u srijedu u Londonu kako je Crna Gora od obnove neovisnosti 2006. napravila krupne iskorake u svom ukupnom društveno-ekonomskom razvoju te učvrstila poziciju ekonomski najrazvijenije zemlje ...

... zapadnog Balkana i potpuno sigurne zemlje, zasnovane prvenstveno na jedinstvenom multikonfesionalnom i multietničkom skladu.

 Crnogorski premijer kazao je to na XIII. globalnoj konferenciji o državljanstvu u Londonu predstavljajući dostignuća Vlade Crne Gore te njezine ekonomske i političke prioritete, naglasivši pritom kako Crna Gora nema otvorenih pitanja sa susjedima te da je njezina vanjska politika usklađena sa vanjskom i sigurnosnom politikom EU te da je ta zemlja sasvim sigurno sljedeća članica Europske unije.

 U okviru predstavljanja stranih investicija Marković je naglasio da Crna Gora izuzetan rast bilježi nakon ulaska u NATO.

 "Od trenutka našeg članstva u NATO-u bilježimo rast investicija iz zemalja članica Saveza za 64 posto", rekao je Marković i pritom spomenuo smanjenje stope nezaposlenosti u zemlji od oko 8 posto te crnogorski turizam koji, kazao je, ruši rekorde kako po broju turista tako i po broju noćenja i prihoda.

 Podsjetio je i na ulaganja u Sjevernu regiju i autoput, te predstojeći izbor strateškog partnera za crnogorske aerodrome, objavila je Vlada Crne Gore.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo