14°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

13.11.2019 / 17:49 BiH - Nakon štrajka upozorenja

Vlada HNK-a sljedeće sedmice o zahtjevima sindikata zdravstva

Vlada HNK-a sljedeće sedmice o zahtjevima sindikata zdravstva
Vlada HNK / Vijesti.ba
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) sljedeće sedmice će razmatrati prijedlog novog kolektivnog ugovora Neovisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, čiji su članovi u srijedu održali jednosatni štrajk upozorenja.

Iz Vlade navode kako su Neovisnom sindikatu zaposlenika SKB-a Mostar ponudili produljenje važenja Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNK-a za još jednu godinu, međutim Sindikat to nije prihvatio.

"Na 108. sjednici Vlada je započela raspravu o Informaciji koju je o tomu priredilo resorno Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi koje vodi pregovore, a koja će se okončati u nastavku sjednice u ponedjeljak, 18. novembra, kada će javnost biti informirana o zaključcima koji su doneseni", izvijestili su iz Vlade HNK-a.

Neovisni Sindikat zaposlenika SKB-a Mostar održao je u srijedu jednosatni štrajk upozorenja nezadovoljni što kantonalna Vlada nije prihvatila njihov prijedlog novog kolektivnog ugovora te su pozvali Vladu da još jednom razmotri njihov prijedlog, odnosno svoju odluku da se aktualni kolektivni ugovor produže do godinu dana.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo