25°C
Mostar 31°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 28°C
Powered by Dark Sky

13.11.2019 / 17:43 Obrazovanje - Kanton Sarajevo

Pilot projekt „Elektronski dnevnik“ u 11 srednjih škola

Pilot projekt „Elektronski dnevnik“ u 11 srednjih škola
Foto: Fena / Vijesti.ba
Pilot-projekt vođenja odjeljenske knjige u elektronskom obliku, elektronskog dnevnika, bit će u prvoj fazi proveden u 11 srednjih škola u Kantonu Sarajevo.

Uvođenje takvog dnevnika u nastavni proces u srednjim školama bilo je povod današnjem sastanku ministrice za obrazovanje nauku i mlade Zinete Bogunić s direktorima 11 srednjih škola. Dogovoreni su naredni koraci i aktivnosti za početak realizacije pilot-projekta, saopćeno je iz pres-službe Kantona Sarajevo.

U prvoj fazi projekta, od škola će učestvovati: Druga gimnazija, Četvrta gimnazija, Prva bošnjačka gimnazija, Srednjoškolski centar Hadžići, Srednja elektrotehnička škola, Srednja poslovno-komercijalna i trgovačka škola, Srednja škola za okoliš i drvni dizajn, Srednja škola primijenjenih umjetnosti, Srednja ugostiteljsko-turistička škola, Srednja medicinska škola Jezero i Srednja muzička škola Sarajevo.

Nakon uvođenja elektronskog dnevnika u osnovnim školama na području Kantona Sarajevo, uvođenje digitalnog vođenja odjeljenske knjige u srednjim školama predstavlja novi korak i važan aspekt informatizacije i digitalizacije obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevo.

Cilj uvođenja elektronskog dnevnika u srednjim školama je unapređenje odgojno-obrazovnog rada u školi, jednostavnije vođenje pedagoške administracije i evidencije, kao i unapređenje saradnje s roditeljima i njihova stalna informisanost o uspjehu učenika.

Na sastanku su dogovoreni naredni koraci i aktivnosti za početak realizacije pilot projekta.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo