15°C
Mostar 21°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

13.11.2019 / 16:46 Svijet - Izraelski premijer

Netanyahu najavio nastavak napada u Gazi

Netanyahu najavio nastavak napada u Gazi
Benjamin Netanyahu / Vijesti.ba
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu najavio je nastavak žestokih napada na području blokirane palestinske enklave Gaze.

"Islamski džihad ima samo jednu opciju. Mora odmah okončati raketiranje, u suprotnom Izrael će nastaviti napade bez milosti", poručio je Netanyahu.

List "Haaretz" javlja da je Netanyahu na posebnoj sjednici kabineta kazao da Izrael ne želi eskalaciju tenzija, ali da će odgovoriti na svaku prijetnju i napad.

Situacija u Gazi dodatno je narušena jučer nakon izraelskog zračnog napada u kojem je ubijen Bahaa Abu al-Atta, jedan od komandanata brigade Al-Quds koja je oružano krilo palestinskog pokreta otpora Islamski džihad. U napadu je ubijena i njegova supruga Asmaa Abu al-Atta.

Iz palestinskog pokreta Islamski džihad najavili su žestok odgovor na izraelske napade i izveli raketne napade na teritorij Izraela. Izraelska hitna pomoć "Davidova crvena zvijezda" saopćila je da je u napadima ranjeno najmanje 15 Izraelaca.

Uporedo s tim, izraelske zračne snage su pokrenule val zračnih napada u kojima je ubijeno najmanje 18, a ranjeno 50 Palestinaca u Gazi.


(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo