25°C
Mostar 31°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 28°C
Powered by Dark Sky

13.11.2019 / 15:50 Obrazovanje - Kapacitet 100 mjesta

Istočno Sarajevo: Otvoren obnovljeni amfiteatar u vrijednosti od 32.000 KM

Istočno Sarajevo: Otvoren obnovljeni amfiteatar u vrijednosti od 32.000 KM
Foto: SRNA
U Srednjoj školi "28. juni" u Istočnom Novom Sarajevu danas je svečano otvoren amfiteatar, koji je obnovljen sredstvima turske vojne misije u BiH u vrijednosti od 32.000 KM.

Direktor Srednje škole "28. juni" Boris Brajović rekao je da je amfiteatar sada reprezentativan i da će škola moći da ga koristi kako za nastavu, tako i vannastavne aktivnosti, prijeme i druge svečanosti.

"Mi smo ponosni što je projekat uspješno realizovan, a kapacitet amfiteatra je 100 mjesta. Sve je renovirano, osim plafona, jer su i pod, pločice i namještaj bili u lošem stanju. Kroz ovaj projekat obezbijedili smo i 'pametnu tablu', laptop, tako da ćemo moći da radimo i prezentacije, a samim tim poboljšamo kvalitet nastave i vannastavnih aktivnosti", izjavio je Brajović novinarima.

On je zahvalio svima koji su podržali ovaj projekat, jer su prepoznali da je ulaganje u školu i nove naraštaje budućnost ove zemlje.

Ambasador Turske u BiH Haldun Koč rekao je da vjeruje da će mladi koji steknu obrazovanje ovdje doprinijeti BiH i njenom razvoju, te izrazio nadu da će ovaj višefunkcionalni amfiteatar biti od koristi kako učenicima tako i nastavnom osoblju.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici turske vojne misije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo