30°C
Mostar 34°C
Tuzla 31°C
Banja Luka 32°C
Bihać 32°C
Powered by Dark Sky

13.11.2019 / 11:15 Kultura - "Sve naše godine"

KUD 'Karaula' u Travniku obilježava 85. godišnjicu rada

KUD 'Karaula' u Travniku obilježava 85. godišnjicu rada

Svečanim koncertom "Sve naše godine", koji će biti održan u subotu u Travniku, Kulturno-umjetničko društvo (KUD) "Karaula" obilježit će 85. godišnjicu postojanja i djelovanja na folklornoj sceni BiH.

Riječ je o jednom od najstarijih bh. kulturno-umjetničkih društva, koje broji više od 200 aktivnih članova raspoređenih u folklornu, glazbenu i ritmičku sekciju.

- Od  davne 1934. godine mnogo toga se promijenilo, ali ono što je kontinuirano jeste da društvo godinama okuplja brojne ljude različitih interesa, godina, područja obrazovanja, ali zajedničkog nazivnika ljubavi prema folkloru - kazao je predsjednik Upravnog odbora KUD-a "Karaula" Ferid Jusić.

Uz prekide i brojne poteškoće u radu, grupa entuzijasta i čuvara tradicionalnih vrijednosti uspjela je sačuvati od zaborava autentične kulturno-društvene značajke svoga kraja.

U KUD-u "Karaula" naglašavaju da obilježavanjem godišnjice namjeravaju promovirati i popularizirati dugogodišnje kulturne, duhovne i tradicijske vrijednosti svoje domovine.

Jusić također ističe da ga raduje činjenica da vlada ogromna zainteresiranost mladih za folklornom umjetnošću, dodavši da organizovanjem smotri folklora i putujući svijetom, zaljubljenici u tradicionalne vrijednosti ne dozvoljavaju da bogata riznica nacionalne kulture i umjetničke baštine živi samo u muzeju.

Program obilježavanja godišnjice KUD-a "Karaula" počinje u subotu u 19 sati u Centru za kulturu u Travniku. (Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo