19°C
Mostar 25°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

13.11.2019 / 10:08 Svijet - Napad na mete Islamski džihad

Izrael nastavlja raketiranje Gaze, dvojica Palestinaca ubijena

Izrael nastavlja raketiranje Gaze, dvojica Palestinaca ubijena
Foto: Xinhua - Vijesti.ba

Dvojica Palestinaca ubijena su u izraelskim zračnim i raketnim udarima po Gazi u srijedu ujutru, saopćilo je ministarstvo zdravstva te palestinske teritorije, čime je ukupan broj poginulih u dvodnevnim sukobima porastao na 12.

Izrael je pokrenuo smrtonosne napade protiv komandanta palestinske grupe Islamski džihad u utorak ujutru, izazivajući niz osvetničkih raketnih i zračnih napada obje strane.

Islamski džihad saopćio je da je jedan od dvojice ubijenih u jutrošnjem napadu bio njegov pripadnik, identifikujući ga kao Khaleda Fawwaja.

Izraelska vojska saopćila je da je izvela niz napada na mete Islamskog džihada u srijedu, u odgovoru na novu raketnu vatru iz  Gaze.

Vojska navodi da je jedna od njenih meta bio odred za lansiranje raketa koji je pogodila.

Sirene za zračnu opasnost odjekivale su u srijedu ujutru u izraelskim gradovima  Ashkelon i Netivot u blizini granice s Gazom.

Od izraelskog ciljanog ubistva zapovjednika Islamskog džihada Baha Abu al-Ate u utorak ujutru, najmanje 220 raketa ispaljeno je na Izrael iz pravca Gaze, ali u njima niko nije ubijen, saopćila je izraelska vojska.

Izraelska protuzračna odbrana presrela je 90 posto raketa, dodaje vojska, prenosi AFP.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo