21°C
Mostar 27°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

12.11.2019 / 21:36 Regija - Poslovnica u Vrlici

Šef banke pokupio skoro tri miliona maraka i pobjegao u BiH

Šef banke pokupio skoro tri miliona maraka i pobjegao u BiH
Foto: Pixsell / Vijesti.ba
Šef poslovnice banke u Vrlici u Hrvatskoj nestao je s najmanje 11 miliona kuna (skoro tri miliona maraka) koje je uzeo iz bankovnog sefa.

Krađa je otkrivena u ponedjeljak ujutro kada nije došao na posao, a pobjegao je preko granice u BiH, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što se S. D. (59) nije pojavio na radnom mjestu u 8 sati, a nisu ga uspjeli naći ni stupiti u kontakt s njim, njegove kolege su se zabrinule i nastala je uzbuna, jer je šef imao ključ od sefa i nisu znali šta se moglo dogoditi s njim. Razmišljalo se i o opcijama da je napadnut ili otet.

Kada su konačno otvorili sef utvrdilo se da je prazan. U njemu je nedostajao pozamašan iznos - 11 miliona kuna domaćeg i stranog novca u raznim apoenima. U akciju su odmah krenuli inspektori PU splitsko-dalmatinske.

Prema prvim informacijama, S. D. je ispraznio sef najvjerojatnije u petak, a kako banka ne radi subotom i nedjeljom, sebi je dao dovoljno vremena za bijeg prije otkrivanja krađe, prenose NN.

Hrvatski mediji pišu da je vjerojatno pobjegao u našu zemlju, a je li odatle produžio dalje utvrdiće policija. Navodno je dio novca ostavio jednom članu porodice koji ga je predao policiji.

Radi se inače o uglednom članu zajednice koji je bio na nekoliko funkcija u gradskim zajednicama i društvima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo