19°C
Mostar 26°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 22°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

11.11.2019 / 12:12 Ostali sportovi - Proteklog vikenda

Državni rekord i tri medalje za strijece SK 'Sarajevo' u Hrvatskoj

Državni rekord i tri medalje za strijece SK 'Sarajevo' u Hrvatskoj
Foto: Fena / Vijesti.ba
Takmičarke Streljačkog kluba Sarajevo - Segmedina Bjelošević, Aida Arnautović i Almedina Arnautović, proteklog vikenda oborile su državni rekord i u veoma jakoj konkurenciji osvojile drugo mjesto na 17. međunarodnom takmičenju "Salona DC Open" u Hrvatskoj.

Pojedinačno najsupješniji bh. takmičari su bili Amar Dizdarević (SK Sarajevo), koji je u juniorskoj konkurenciji osvojio treće mjesto, te Nikola Jovičić (SK Teslić), koji je sa vrlo dobrim rezultatom od 572 kruga kod seniora pištoljem osvojio visoko 4. mjesto, saopćeno je iz Streljačkog kluba "Sarajevo".

Muška ekipa SK "Sarajevo" također bila uspješna pogodivši 1.852,1 krug što im je donijelo treće mjesto iza pobjedničke ekipe iz Srbije SK "Čika Mara" Kragujevac, koja je pogodila 1.868,4 kruga, te domaće ekipe SD "Dalmacijacement" koja je osvojila drugo mjesto sa 1.858,3 kruga. Ukupno je nastuplilo 13 ekipa iza šest zemalja.

- U bh. streljaštvu polako stasava nova generacija strijelaca od kojih se s pravom mogu očekivati slični pa i bolji rezultati na međunarodnoj sceni. Bez obzira na inferiornost po ulaganjima, takmičari iz BiH pokazuju talenat i kvalitet pa pobjeđuju i mnogo jače konkurente. Uz adekvatniju podršku ovi mladi takmičari bi nas mogli obradovati medaljama s velikih takmičenja - izjavio je trener SK Sarajevo Nedžad Fazlija.  

Takmičenje su organizovali Hrvatski streljački savez i Streljačko društvo "Dalmacijacement", a nastupli su takmičari iz BiH, tačnije Sarajeva, Tešnja, Teslića i Visokog.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo