7°C
Mostar 10°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C
Powered by Dark Sky

07.11.2019 / 13:25 Politika - Zvaničnik SDA

Mušić: Izbore i statut Mostara riješiti zakonom na federalnoj razini

Mušić: Izbore i statut Mostara riješiti zakonom na federalnoj razini
Foto: FENA - Vijesti.ba

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK Edin Mušić izjavio je u četvrtak kako je prijedlog te stranke da se pitanje statuta i izbora u Mostaru riješi donošenjem zakona na federalnoj razini.

- Mi smo u potpunosti zainteresirani da se izbori u Mostaru održe, ali želimo naći najbolje rješenje kako bi spriječili da nitko dugoročno, a ni trenutno, ne dominira. Naš prijedlog bit će da se to pitanje premosti donošenjem zakona o Gradu Mostaru na federalnoj razini, kojim bi se uredilo i pitanje statuta i izbora u Mostaru - izjavio je Mušić nakon sastanka rukovodstva Kantonalnoga odbora SDA HNK s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Nakon sastanka u Kantonalnom odboru SDA, slijedi sastanak izaslanstva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine i Stranke demokratske akcije (SDA). Stranačka izaslanstva predvode predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Kako je nakon sastanka s rukovodstvom Kantonalnog odbora SDA HNK najavio Izetbegović, razgovarat će se o formiranju vlasti u BiH na svim razinama.

On je podcrtao kako je krajnje vrijeme da se postupi po stranačkom sporazumu o uspostavi vlasti, kojeg su 5. kolovoza potpisali čelnici HDZ-a BiH, SNSD-a i SDA.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo