12°C
Mostar 17°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

07.11.2019 / 13:05 Muzika i Film - Uživao i Milan Bandić

"Sevdah u Lisinskom" 14. put oduševio Zagrepčane

"Sevdah u Lisinskom" 14. put oduševio Zagrepčane
Foto: Vijesti.ba
Zagrebačka dvorana Vatroslav Lisinski još jednom je bila premala za sve ljubitelje tradicionalne bosanske pjesme, koji su sinoć imali priliku uživati u koncertu pod nazivom "Sevdah u Lisinskom".

Ovaj jedinstveni koncertni program održan je u Zagrebu četrnaesti put, a da iz godine u godinu vlada veliko interesovanje publike pokazuje činjenica da je koncert rasprodat nekoliko dana ranije, prenosi Klix.ba.

U interpretacijama eminentnih izvođača sevdaha publika u hrvatskom glavnom gradu sinoć je osjetila svu ljepotu sevdalinki, bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pjesama.

Publici u Zagrebu pjevali su Nedžad Salković, Nedeljko Bikić, Enes Begović, Biljana Krstić, Asim Brkan, mlada Berna Balić, Izeta Milišić, Pavao Anić, Ivan Jelić, Amna Aganović... koje je pratio vrhunski orkestar maestra Dinka Mujanovića. U koncertu je među publikom uživao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Nakon izvedbe u Zagrebu isti koncert će biti održan i sutra u beogradskom Sava centru. Idejni tvorac i producent Tomislav Kašljević kazao je da je veoma ponosan na projekt koji uspješno traje skoro 15 godina, kao i na činjenicu da se za ovaj događaj svaki put traži karta više. Oba koncerta su rasprodata nekoliko dana ranije.

"Nije lako okupiti toliko izvođača na jednoj sceni, ali kad se nešto radi iz ljubavi, sve se može", kazao je Kašljević.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo