14°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

07.11.2019 / 09:36 Regija - Obilne padavine

U Crnoj Gori situacija bolja, ali opasnost od poplava nije prošla

U Crnoj Gori situacija bolja, ali opasnost od poplava nije prošla
Foto: RTCG - Vijesti.ba

Hidrološka situacija na području Crne Gore u četvrtak ujutro je značajno bolja, ali daleko od toga da je prošla opasnost i da se prelazi na redovit režim rada.

-Vjerujem da će neizvjesnost jučerašnjeg dana zamijeniti mirniji dan u kome će biti prostora da se saniraju posljedice poplava i da se građani na ugroženom području pripreme za eventualno novi val jer meteorolozi najavljuju padaline i narednih dana - rekao je generalni direktor Direktorata za izvanredne situacije MUP-a Crne Gore Mirsad Mulić za Radio televiziju Crne Gore.

On je istakao da je u srijedu crnogorski Direktorat imao komunikaciju s kolegama iz Albanije, koji su rekli da nisu ispuštali vodu iz "Hidroelektrane na Drimu", što je ohrabrujuće.

-Dodatno smo upozorili službe u Ulcinju da prate situaciju na terenu i vodostaj Bojane. Imamo povoljniju situaciju i vjerujem da je u ovom trenutku opasnost od poplava u priobalnom području Skadarskog jezera i područja Bojane svedena na minimum ili da čak ne postoji - dodao je Mulić.

Podjećamo, padaline su posljednjih dana izazvale brojne probleme u više općina u Crnoj Gori. 

Prema podacima s meteoroloških tablica najviše kiše je bilo u središnjim, zapadnim i sjevero-zapadnim djelovima Crne Gore - Podgorica, Nikšić, Žabljak, Kolašin, Herceg Novi. U općini Nikšić vodostaj gornjeg toka rijeke Zete zabilježio je rekordnu razinu.

Osim što je velika količina kiše ugrozila stambene i poslovne objekte i druga dobra, napravila je i probleme u prometnoj komunikaciji zbog odrona i vode na cestama.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo