23°C
Mostar 29°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 26°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

06.11.2019 / 14:09 Politika - Šef Kluba poslanika SDS-a

Stanić: Sjednica NSRS Dodikova predstava za javnost

Stanić: Sjednica NSRS Dodikova predstava za javnost
Foto: Vijesti.ba

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) Miladin Stanić smatra da će posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske 11. novembra, biti predstava za javnost, od koje niko neće imati koristi.

- Ta sjednica neće popraviti odnose ni u RS-u, ni na nivou BiH, već će produbiti krizu, a krivci za krizu je Milorad Dodik i SNSD, jer su ranije prihvatili put ka NATO savezu, a sada odustaju – rekao je Stanić novinarima u Banjoj Luci.

Ukazuje da tema zasjedanja nije deklaracija SDA, već prenesene nadležnosti s entiteta na nivo BiH.

- Čini se da je deklaracija postala sve manje kamen spoticanja za SNSD – rekao je on.

Ističući da od posebne sjednice neće biti rezultata, istakao je da zaključci, koji će biti usvojeni, neće biti važni.

Uvjerava da niko kao SDS nije osjetio na svojoj koži bonska ovlaštenja visokog predstvanika.

- Prepostavljamo da će sjednica biti jedna vrsta pokajanja SNSD-a zbog prenesenih nadležnosti i odluka o putu BiH ka NATO savezu - rekao je Stanić.

Posebna sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o "prenesenim nadležnostima s entiteta na nivo BiH", bit će održana 11. novembra u Banjoj Luci.

Sazivanje posebne sjednice, u skladu sa članom 171. Poslovnika, svojim potpisima zatražila je jedna trećina narodnih poslanika. Na dnevnom redu je samo jedna tačka: "Informacija o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaj na položaj i prava RS“.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo