21°C
Mostar 26°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 19°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

05.11.2019 / 21:09 Regija - Hrvatska

Filmska pljačka zlatare u Splitu, odnesen nakit milionske vrijednosti

Filmska pljačka zlatare u Splitu, odnesen nakit milionske vrijednosti
Foto: Screenshot
Nadzorne kamere snimile su pljačku zlatare u centru Splita prilikom koje je otuđen nakit u vrijednosti oko dva miliona kuna.

Prema riječima uposlenika, na djelu su snimljena trojica pljačkaša koji su bili dobro pripremljeni i organizovani. Vlasnik zlatare Đonlić u Bosanskoj ulici odlučio je objaviti snimke kako bi mu sugrađani pomogli otkriti počinioce.Uposlenik zlatare u Bosanskoj ulici ispričao je i kako je protekle sedmice radio u poslijepodnevnoj smjeni te je primijetio osobu koja je desetak minuta uoči zatvaranja zlatare, ispred susjedne trgovine koja ne radi, promatrala stanje i vjerovatno tada učila šifru za otvaranje metalnih rolo vrata, piše Slobodna Dalmacija.

"Neko je imao šifru upravljača kojim se otvaraju rolo vrata, a staklena vrata su razbili macom. Stigli su s velikim torbama, pokupili sve zlato koje je bilo u ormarima, uzeli blagajnu, a ladice u kojima stoje kutije i sadržaj za pakiranje nisu uopće dirali, kao da su tačno znali gdje šta stoji. Bili su obučeni u bijele kombinezone, kao forenzičari u filmovima, imali su rukavice, woki toki, jedna je osoba imala slušalicu u uhu...", ispričao je vlasnik.(Vijesti.ba)

Izdvajamo