16°C
Mostar 21°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

04.11.2019 / 23:26 Svijet - Američki predjsednik

Tužba protiv Trumpa za silovanje

Tužba protiv Trumpa za silovanje
Foto: Agencije - Vijesti.ba

Žena koja je optužila američkog predsjednika Donalda Trumpa da ju je silovao prije više od 23 godine u jednoj prodavnici u Njujorku podnijela je danas tužbu protiv njega zbog njegovih izjava u junu u kojima je poricao da ju je napao.

I. Džin Kerol (E. Jean Carroll), dugogodišnja kolumnistkinja magazina El (Elle), navela je u tužbi podnesenu sudu na njujorškom Menhetnu da je Truamp lagao kada je tvrdio da je nije napao i doveo u pitanje njen "integritet, poštenje i dostojanstvo" svojim objašnjenjem razloga zašto je izašla u javnost s pričom o tom incidentu.

Kako prenosi Reuters, Bijela kuća nije odgovorila na zahtjev za komentar.

Portparolka Bijele kuče Stefani Grišam rekla je Vašington postu da je "tužba besmislena i priča je prevara - baš kao i autorka".

Džin Kerol je priču o navodnom silovanju u prodavnici "Bergdorf Gudmen" na njujorškoj Petoj aveniji, za koje tvrdi da se dogodilo između jeseni 1995. i proljeća 1996, objavila u magazinu "Njujork" u junu, kao isječak iz njenih memoara koji će biti objavljeni sljedećeg mjeseca.

Tramp je tada saopštio da je nije silovao i da je nikada nije sreo. On ju je optužio da laže i da je to učinila da bi podstakla prodaju svoje knjige.

Još desetak žena optužilo je Trampa da ih je seksualno zlostavljao, što on negira.(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo