2°C
Mostar 9°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C
Powered by Dark Sky

03.11.2019 / 15:10 Politika - Lider SDS-a

Šarović: SNSD strašno želi vlast u Sarajevu

Šarović: SNSD strašno želi vlast u Sarajevu
Foto: Vijesti.ba

„Biće novih "poslednjih" rokova i novih "poslednjih" pregovora. Кontinuitet u nedosljednosti je odlika ove politike, a riječ "posljednji put" ne važi.

To je samo izjava za lakovjerne jer SNSD "strašno" želi vlast u zajedničkim institucijama“, kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović u intervjuu za Insajder komentarišući navodno odustajanje Milorada Dodika od formiranja vlasti u Sarajevu.

Šarović je kazao da je u ovom trenutku pokušaj odblokiranja rada Predstavničkog doma je u fokusu interesovanja Srpske demokratske stranke.

„Deblokada prije svega Predstavničkog doma je nužan korak koji se mora učiniti u što skorije vrijeme kako bi ova važna institucija prestala biti taoc dvije političke stranke te kako bi parlament počeo ostvarivati svoju zakonom određenu društvenu ulogu uključujući i oslobađanje od opstruktivne politike dvije milijarde razvojnih sredstava. Nadamo se da će podignutih ruku za ovu inicijativu biti dovoljno“, rekao je Šarović.

Šarović je naglasio da SDS ne ulazi i ne mješa se u aktuelne pregovore koje DNS vodi sa svojim sadašnjim koalicionim partnerom SNSD-om na republičkom nivou vlasti.

„U više navrata sam rekao da je prirodno da sa DNS-om kao ozbiljnom strankom ostvarujemo saradnju na različitim nivoima i u mjeri koja odgovara intetesima naše dvije stranke. Uostalom, mislim da bi bila opšta korist i razbili bi bajate i već dosadne koalicione okove ukoliko bi došlo do novih partnerstava i drugačijih političkih vizija“, istakao je Šarović.

Predsjednik SDS-a je kazao da Bosna i Hercegovina treba da se priključi inicijativi o "malom šengenu" i da ne bude zadnja koja će prepoznati šansu za razvoj i naredak koji se nudi.

„Regionu nedostaje dobra inicijativa za jače i bolje ekonomsko povezivanje, a ovaj projekat je prava prilika za to. Radi nekih rezervi i zaziranja koje se čuju i kod nas u smislu da li je ovo neka carinska unija, neka politička integracija sretniji naziv za ovaj projekat bio bi CEFTA plus ili inicijativa za reformu i unapređenje CEFTE umjesto "malog Šengena"“, zaključuje Šarović.


( Vijesti.ba / Insajder)

Izdvajamo