25°C
Mostar 29°C
Tuzla 28°C
Banja Luka 29°C
Bihać 29°C
Powered by Dark Sky

01.11.2019 / 12:27 Politika - Reakcije

Komšić odgovorio Izetbegoviću: Jedini koji ne žele u NATO su političke elite

Komšić odgovorio Izetbegoviću: Jedini koji ne žele u NATO su političke elite
Foto: Vijesti.ba
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić odgovorio je na stavove predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića koji je kazao da "ako Srbi i entitet Republika Srpska neće u NATO, onda se neće ni ići u NATO".

"Jedini koji ne žele u NATO jesu dijelovi, samo dijelovi, političkih elita. Velika većina ljudi, bez obzira ko su, zapravo želi u NATO! ", kazao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Izetbegović, podsjetimo, tvrdi da Godišnji nacionalni program (ANP) nije uslov za formiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, jer on predstavlja, kako je rekao, vladavinu zakona i poštovanje ustavno-pravnog sistema u BiH.

On je u razgovoru za RTRS još jednom naglasio kako se ANP mora poslati u Brisel jer to predstavlja provođenje ranije usvojenih odluka.

"I na kraju krajeva, u BiH ne postoji niko ko je ovlašten da govori u ime cijelih naroda. Ni po Ustavu BiH niti po svom izbornom rezultatu, pogotovo. Svi ti koji misle da mogu govoriti u ime naroda nikada ne prelaze prostu većinu glasača iz samo jednog naroda!", poručio je Komšić u izjavi za Radiosarajevo.ba.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo