19°C
Mostar 25°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

01.11.2019 / 10:58 BiH - Anketa Media Daily

Podržite Vijesti.ba u izboru za najbolji regionalni news portal

Podržite Vijesti.ba u izboru za najbolji regionalni news portal
Foto: Vijesti.ba
Prvi specijalizovani regionalni portal za medije Media Daily uvrstio je po drugi put Vijesti.ba u svoj izbor za najbolji regionalni news portal 2019. godine.

Nezavisni izbor najboljeg među 30 najčitanijih news portala na području regije provodi se od danas do 30. novembra. 

Portal Vijesti.ba se, kao i prošle 2018. godine, našao u najužem krugu od 30 regionalnih portala sa područja šest zemalja (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Sjeverna Makedonija), što je, kako navode iz Media Dailya, priznanje za naš dugogodišnji kvalitet i izvrsnost.

Izbor se provodi anketom među posjetiocima portala i bodovanjem žirija.

Vaš glas u anketi (https://mediadaily.biz/2019/11/01/koji-news-portal-smatrate-najboljim-u-regiji/) možete dati bilo kada pritiskom na tipku s imenom portala kojeg smatrate najboljim.

Na osnovu ankete može se skupiti 40 posto bodova, a preostalih 60 posto bodova dodjeljuje međunarodni žiri od sedam članova: Marijan Jurenec, Damir Miljević, Neven Šantić, Orce Kostov, Tomislav Buža, Milica Slijepčević i Zoran Radulović.

Media Daily će odluka o pobjedniku drugog izbora za najbolji regionalni news portal objaviti 10. decembra u 12.00 sati."Ovim izborom želimo podići razinu kvalitete i međusobnog komparativnog vrednovanja na tržištu regije i Europe te podizanje profesionalnih standarda. Izborom najboljih među najposjećenijim portalima tako portali dobijaju uz priznanje čitatelja i priznanje struke'', kažu iz Media Dailya.  

Vijesti.ba su, podsjetimo, zauzele mjesto među prvih deset portala u regionu u prvom regionalnom izboru za najbolji informativni portal, koji je Media Daily proveo 2018. godine.

Među 30 regionalnih portala zauzeli smo sedmo mjesto i bili smo jedan od dva portala iz Bosne i Hercegovine u top deset regionalnih.

Prošle godine smo u izboru Media Daily glasovima čitalaca i žirija sastavljenog od eminentnih stručnjaka osvojili ukupno 42 od mogućih 60 bodova.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo