17°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

30.10.2019 / 08:36 Kultura - Mostar

Održan Jesenji likovni salon DHLU-a

Održan Jesenji likovni salon DHLU-a
Foto: FENA - Vijesti.ba

 "Jesenji likovni salon" naziv je revijalne izložbe koja je u utorak navečer otvorena u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru, u okviru obilježavanja 25 godina postojanja Društva hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU).

Predsjednica DHLU-a Ana Šimić rekla je kako je ova izložba više od samog klasičnog godišnjeg presjeka, dodavši kako više od šezdeset izloženih radova predstavlja presjek likovne scene u proteklih 25 godina.

Društvo je profesionalna udruga umjetnika koja se bavi time da svatko dobiva za jednako pravo sudjelovanja u javnom i kulturnom životu Bosne i Hercegovine. U društvo se mogu učlaniti svi slobodni građani koji imaju završenu minimalnu srednju umjetničku školu, kazala je Šimić.

Pisac predgovora izložbe i suradnik DHLU-a Ivan Vrljić istaknuo je kako je na izložbi predstavljeno ukupno četrdeset sedam autora različitog stila i tematike.

Po njegovim riječima, Društvo hrvatskih likovnih umjetnika dvadeset pet godina konstantno radi na pravoj umjetnosti te slavi i vrednuje umjetnost u cjelini.

Društvo priređuje raznovrsne i bogate programe, programe koje privlače širu publiku, ne samo kroz likovnu umjetnost, već i kiparstvo, performanse, pa čak i književnost, ustvrdio je Vrljić. 

Uz likovna djela posjetitelji su imali priliku uživati u glazbenim točkama mostarskog benda Brainswitch i solo izvedbi mladog londonskog pjevača Ricrawa, podrijetlom iz Jamajke.

Izložba će ostati otvorena narednih desetak dana.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo