21°C
Mostar 26°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 19°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

21.10.2019 / 18:33 Obrazovanje - Razgovori u Sarajevu

Saradnja UNSA i Instituta za postdiplomske studije u Dohi

Saradnja UNSA i Instituta za postdiplomske studije u Dohi
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik Instituta za poslijediplomske studije u Dohi profesor Yasir Suleiman Malley posjetio je u ponedjeljak 21. oktobra 2019. godine Univerzitet u Sarajevu gdje se susreo sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom.

Sastanku su prisustvovale i prorektorice Univerziteta: prof. dr. Dženana Husremović i prof. dr. Aida Hodžić, te prof. dr. Munir Mujić i doc. dr. Mirza Sarajkić sa Odsjeka za orijentalnu filologiju Filozofskog fakulteta, kao i dr. Jasna Bošnjović, rukovoditeljica Službe za međunarodnu saradnju.

U toku susreta razgovarano je o mogućim oblicima saradnje između Univerziteta u Sarajevu i Instituta za poslijediplomske studije u Dohi, koji je osnovan prije četiri godine. Ovaj institut nudi sedamnaest studijskih programa iz oblasti humanističkih i društvenih nauka i osnovan je s ciljem da bude centar za istraživanja u ovim oblastima.

Profesor Yasir Suleiman Malley je istakao da bi želio da među studentima u Dohi bude i što više studenata sa Univerziteta u Sarajevu, te uputio poziv našim studentima da apliciraju za stipendije koje bi im pokrile sve troškove studiranja na Institutu u Dohi.

Profesor Yasir Suleiman Malley je nosilac priznanja „Ambasador Univerziteta u Sarajevu“, koje mu je dodijeljeno 2013. godine. Ovo priznanje se dodjeljuje istaknutim univerzitetskim nastavnicima koji su svojim dugogodišnjim radom unaprijedili kvalitet obrazovanja te doprinijeli boljem pozicioniranju određene visokoškolske institucije u svijetu. Priznanje „Ambasador Univerziteta u Sarajevu“ dobivaju profesori koji su aktivno učestvovali u uspostavljanju saradnje između Univerziteta u Sarajevu i partnerske institucije i time promovirali Sarajevski univerzitet na međunarodnom nivou.

Više informacija o Institutu za poslijediplomske studije dostupno je na: https://www.dohainstitute.edu.qa.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo