18°C
Mostar 21°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

21.10.2019 / 14:08 BiH - Viber zajednica

Banja Luka uvela 'čet bot' uslugu, građanima jednostavnije do informacija

Banja Luka uvela 'čet bot' uslugu, građanima jednostavnije do informacija

Grad Banja Luka uveo je novi servis namijenjen građanima putem primjene „čet bota“ na Viberu.

Uz pomoć ove aplikacije, gradska administracija je još dostupnija građanima, pošto će korisnici vibera imati mogućnost da putem „čet bota“ na jednostavan i efikasan način dođu do potrebnih informacija o svim servisima i uslugama Gradske uprave.

Gradonačelnik Igor Radojičić je naglasio da je i u desetogodišnjoj Strategiji razvoja grada jedna od četiri fokusne oblasti - oblast pametnih gradova, savremenih trendova u lokalnoj samoupravi i razvoj modernih tehnologija i digitalizacija.

U kontekstu pametnih gradova, najavio je da će tokom ove sedmice biti predstavljena još neka nova rješenja poput uvođenja elektronske građevinske dozvole, za šta je Banja Luka izabrana kao jedan od gradova u ovom pilot projektu.

"Čet bot“ nalazi se unutar Viber zajednice Grada Banja Luka i pruža mogućnost kako postojećim, tako i novim korisnicima da na jednostavan i brz način dobiju sve potrebne informacije o uslugama koje pruža administracija.

Primjenom „čet bota“ na Viberu omogućena je direktna komunikacija između korisnika i pružaoca usluge, bez ljudskog posredovanja. “Razgovor” se odvija jedan na jedan i u potpunosti je zaštićen i bezbjedan, apsolutno poštujući privatnost podataka sagovornika.

Unapređenje postojeće Viber zajednice grada Banje Luke finansijski je podržala kompanija „Prointer ITSS“.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo