15°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

20.10.2019 / 15:56 BiH - Utvrđuju rang-listu

Sutra razgovori s kandidatima za novog direktora SIPA-e

Sutra razgovori s kandidatima za novog direktora SIPA-e
Arhiv / Vijesti.ba
Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebalo bi da sutra utvrde rang-listu kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Na sjednici će biti obavljeni razgovori sa kandidatima koji ispunjavaju uslove javnog konkursa za izbor novog direktora SIPA-e, objavljeno je na internetskoj stranici Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi Nezavisnog odbora razmotrili su u septembru prijave pristigle na konkurs za izbor direktora SIPA-e i utvrdili da od pet prijavljenih kandidata četiri ispunjavaju uslove.

Prema proceduri, Nezavisni odbor dostavlja rang-listu ministru sigurnost u Vijeću ministara Draganu Mektiću koji je, prema zakonom predviđenim procedurama, dostavlja Vijeću ministara koji imenuje novog direktora ove policijske agencije.

Prijave poslali aktuelni direktor SIPA-e Perica Stanić kojem mandat ističe 5. novembra, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, bivši direktor SIPA-e Goran Zubac, policijski službenik iz Trebinja Žarko Laketa, te policajac iz Banje Luke Njegoš Jovanović čija je prijava odbačena.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo