18°C
Mostar 25°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 22°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

19.10.2019 / 23:20 Regija - Petar Krmpotić

Bivši gradonačelnik Gospića otišao u Irsku raditi kao skladištar

Bivši gradonačelnik Gospića otišao u Irsku raditi kao skladištar
Foto: Vijesti.ba

Bivši gradonačelnik i predsjednik Kluba HDZ u Gospiću Petar Krmpotić od juče živi i radi u Irskoj, nakon što je ostao bez posla zbog raskola ličkog HDZ, piše Jutarnji list.

Krmpotić nakon duge političke karijere otišao je raditi kao skladištar u Irsku, a svoj HDZ, čiji je odbornik, nije ni obavijestio o odlasku, navodi dnevnik.

Podsjećaju da je Krmpotić bio sekretar Grada Gospića, predsjednik Skupštine Ličko-senjske županije, dva puta predsjednik gradskog HDZ te je obavljao razne funkcije koje su mu pripadale po stranačkim zaslugama, kao što je na primjer predsjedavanje Upravnim vijećem Univerziteta "Nikola Tesla".

Vrhunac karijere doživljava pobjedom na lokalnim izborima 2013. godine, kad postaje gospićki gradonačelnik. Četiri godine kasnije imao je manje sreće jer je u "revanšu" izbore dobio aktuelni gradonačelnik Karlo Starčević pa se Krmpotić morao zadovoljiti mjestom predsjednika Kluba HDZ u Gradskom vijeću, što je formalno i danas.

Ruku spasa nakon gubitka izbora pružio mu je tada najmoćniji Ličanin, župan Darko Milinović, zaposlivši ga u Županiji kao pročelnika-sekretara. Stvari su pošle po zlu Milinovićevim izbacivanjem iz HDZ. Krmpotić ja tada shvatio da mora ostati pod stranački skutima želi li političko preživljavanje, što ga je na kraju koštalo radnog mjesta, jer ga se Milinović nedavno riješio, ističe Jutarnji list.

Dnevnik piše da je bivši političar posao našao u trgovačkom centru Musgrave u mjestu Kildare nedaleko od Dablina te da je u biografiji zatajio "sjajnu ličku političku karijeru#.

Imaće platu između 1800 i 2200 evra, koja s prekovremenim radom može iznositi i do 3000 evra.

Živjeće u hostelu s dvadesetak soba u kojemu će kuhinju dijeliti s ostalim radnicima, među njima i jednim Ličaninom, što će ga koštati oko 700 evra.

Član odavno rasformiranog Gradskog odbora HDZ-a Gospića Ivica Radošević nije želio komentarisati odlazak bivšeg stranačkog šefa. Ne zna se ni šta će biti s njegovim odborničkim mandatom jer o odlasku formalno nije izvijestio stranku.(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo