12°C
Mostar 21°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

19.10.2019 / 17:10 BiH - Radončić na instagramu

Jedino je vizionarski um Alije Izetbegovića vjerovao u uspjeh

Jedino je vizionarski um Alije Izetbegovića vjerovao u uspjeh
Foto: Vijesti.ba

U povodu 24. godišnjice "Dnevnog avaza", utemeljitelj i osnivač najtiražnijeg dnevnog lista u BiH Fahrudin Radončić oglasio se na svom Instagram profilu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Svaki 2. oktobar je važan datum u mom životu, ali i u medijskom, kulturnom i političkom životu BiH. Naime, na taj dan ratne 1995. godine, u opkoljenom Sarajevu odštampan je prvi broj "Dnevnog avaza", najtiražnijeg i najutjecajnijeg dnevnog lista u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Zaista je bilo iznimno teško u zarobljenom i devastiranom Sarajevu, bez dovoljno vode i struje, osigurati roto papir, izbacivanje odštampane novine kroz Tunel spasa na slobodnu teritoriju i brinuti hoće li novinari i grafičari stradati od granata ili snajperskih metaka. Niko tada, osim vizionarskog uma rahmetli Alije Izetbegovića, nije vjerovao da će to postati impresivan nacionalni uspjeh, da prvenstveno Bošnjaci prvi put u svojoj historiji dobiju svoj nacionalni dnevni list, koji će višedecenijski trajati. "Avaz" je, naravno, kao i BiH, opstao. Postao je najveći brend po više osnova i kompanija koja je na tržištu osigurala da uposlenici svakog prvog u mjesecu primaju uredne plaće, s izmirenim svim obavezama. Bio sam na proslavi godišnjice, prisustvovao dodjeli novinarskih nagrada i priznanja pojedincima koji su u "Avazu" po 20 i više godina. Lijepa noć uz interpretatorske virtuoznosti Hanke Paldum, Enesa Begovića i Slađe Mandić. Inače je oktobar taličan za "Avaz". Još 20. oktobra 1991. godine osnovao sam i registrirao kompaniju "Avaz" u Sarajevu - napisao je Radončić na Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram

Svaki 2. oktobar je važan datum u mom životu, ali i u medijskom, kulturnom i političkom životu BiH. Naime, na taj dan ratne 1995. godine, u opkoljenom Sarajevu odštampan prvi broj Dnevnog avaza, najtiražnijeg i najutjecajnijeg dnevnig lista u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Zaista je bilo iznimno teško u zarobljenom i devastiranom Sarajevu, bez dovoljno vode i struje, obezbijediti roto papir, izbacivanje odštampane novine kroz Tunel spasa na slobodnu teritoriju i brinuti hoće li novinari i grafičari stradati od granata ili snajperskih metaka. Niko tada, osim vizionarskog uma rahmetli Alije Izetbegovića, nije vjerovao da će to postati impresivan nacionalni uspjeh da prvenstveno Bošnjaci prvi put u svojoj historiji dobiju svoj nacionalni dnevni list koji će višedecenijski trajati. Avaz je, naravno, kao i BiH opstao. Postao je najveći brend po više osnova i kompanija koja je na tržištu obezbijedila da uposlenici svako prvog u mjesecu primaju uredne plaće sa svim izmirenim obavezama. Bio sam na proslavi godišnjice, prisustvovao podjeli novinarskih nagrada i priznanja pojedincima koji su u Avazu po 20 i više godina. Lijepa noć uz interpretatorske virtuoznosti Hanke Paldum, Enesa Begovica i Sladje Mandić. Inače je oktobar taličan za Avaz. Jos 20. oktobra 1991. godine, osnovao sam i registrirao kompaniju Avaz u Sarajevu.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on Oct 19, 2019 at 3:48am PDT(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo