15°C
Mostar 20°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

19.10.2019 / 10:06 Politika - Sarajevo

Zakazana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo za 30. oktobar

Zakazana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo za 30. oktobar
Foto: Arhiv
Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana je za 30. oktobar kada bi zastupnici trebali razmatrati prijedlog izmjena i dopuna Zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo kao i Nacrt  zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

Ova zakonska rješenja uslijedila su nakon redovnog informisanaja Skupštine o stanju i mjerama sanacije u preduzećima  “GRAS” i “Vodovod i kanalizacija”.

Na dnevni red uvrštena je i  Odluka o proširenju djelatnosti JU “ Bosanski kulturni centar” na djelatnost obrazovanja odraslih.

Također, od Skupštine će se tražiti saglasnost na kupoprodajne ugovore u stambeno poslovnim objektima u naseljima Šip (općina Centar)  i Rosulje (Općina Vogošća).

Skupština KS će se izjašnjavati i o Ugovoru o zakupu restorana i ljetne bašte u sklopu Informativnog centra na Bijembarama između JU za zaštićena prirodna područja KS kao zakupodavca i UR Fast Food Bistro “Oaza Dino” kao zakupca koji je izabran putem Javnog oglasa.

Predviđeno je i razmatranje niza tačaka kojim će se uskladiti i urediti statusne promjene kantonalnih javnih komunalnih preduzeća, te ustanova “Apoteke Sarajevo”, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i Opća bolnica “ Prim.dr Abdulah Nakaš”, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo