17°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

18.10.2019 / 14:42 BiH - Ministrica odbrane BiH

Pendeš: MOBiH želi nastaviti suradnju s Misijom OSCE u BiH

Pendeš: MOBiH želi nastaviti suradnju s Misijom OSCE u BiH
Foto: MOBiH - Vijesti.ba

Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš danas je u sjedištu Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) u Beču održala sastanak s predsjedateljem Foruma za sigurnosnu saradnju ambasadorom Ivom Šramekom.

Pored Pendeš, u razgovorima je sudjelovao i šef Stalne misije BiH pri Uredu UN-a u Beču, OSCE i drugim međunarodnim organizacijama ambasador Siniša Bencun i vojni savjetnik u Stalnoj misiji brigadir Dušan Matić.

U razgovoru s predsjedateljem Foruma za sigurnosnu saradnju, Pendeš je skrenula pozornost na relevantna pitanja u okviru vojno-političke dimenzije OSCE-a te naglasila veoma uspješnu suradnju s tom organizacijom, posebno na području rješavanja viškova naoružanja i streljiva, poboljšanja stanja i sigurnosti zaliha oružja i streljiva te pokretanja smjernica BiH za strateški okvir kibernetičke sigurnosti.

Naglasila je da MOBiH i dalje želi nastaviti suradnju s Misijom OSCE-a u BiH na poboljšanju infrastrukture i smanjenju sigurnosnih rizika u skladištima naoružanja, kao i na području kibernetičke sigurnosti.

Predsjedatelj Foruma za sigurnosnu saradnju dao je punu podršku MOBiH u ostvarivanju suradnje na provedbi međunarodnih obveza te naglasio da potpora OSCE-a neće izostati, saopćeno je iz 
Ureda za odnose s javnošću MOBiH. (Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo