10°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

17.10.2019 / 17:18 Politika - Potpredsjednik PDP-a

Crnadak: SNSD preko HDZ-a blokira rad Vijeća ministara

Crnadak: SNSD preko HDZ-a blokira rad Vijeća ministara
Igor Crnadak / Vijesti.ba
Temu Akcionog plana Dodik je danas izmislio da bi skrenuo pažnju sa jučerašnje vijesti da je njegov savjetnik Dragan Vučetić opljačkao narod Republike Srpske i zbog čega se iz budžeta Srpske vraćaju njegovi krediti, rekao je potpredsjednik ...

... Partije demokratskog progresa Igor Crnadak.

Crnadak je u saopštenju pristiglom iz PDP-a, kazao da Dodik samo glumi zabrinutost, jer su za Akcioni plan zapravo glasali njegovi najbliži politički prijatelji, HDZ BiH, iz čega se, kako tvrdi, vidi da je sve samo najobičnija predstava za javnost.

"Takođe, Savjet ministara BiH održava telefonske sjednice, jer SNSD upravo preko HDZ BiH onemogućava normalno održavanje sjednica, a ja u tom cirkusu nisam učestvovao", naglasio je Crnadak.

On je rekao da je Dodik frustriran, jer mu u Sarajevu ništa ne polazi za rukom, gdje je izolovan i nemoćan da formira vlast i pored početnih uspjeha kada je SNSD izabrao Bakira Izetbegovića i Denisa Zvizdića u rukovodstvo Parlamenta BiH, a SDA isporučio SNSD-u četiri delegata u Dom naroda - poručuje se putem saopštenja.

"Zato, neka sa svojim partnerima završi posao oko formiranja vlasti, a nas neka ostavi na miru", poručio je Crnadak.

On je rekao da "Dodik i njegovi partneri već godinu dana vuku narod za nos, održavajući po pedeset sastanaka, potpisujući dva sporazuma, a rezultat je jedno veliko ništa, za šta su oni jedini krivci".

"Pozivam Dodika da više nikada ne spomene riječ izdaja, jer pozicija i uloga Republike Srpske u Sarajevu nikada nije bila bolja ni sigurnija nego u prethodne četiri godine. Jedina izdaja o kojoj možemo govoriti su pojave raznih vučetića, karganovića i sličnih kriminalaca čija pljačka naroda Republike Srpske se mjeri stotinama miliona maraka", zaključio je Crnadak.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo