14°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

17.10.2019 / 12:11 Ljepota i Zdravlje - "Novi život na dar"

Kiseljak obilježio Europski dan darivanja organa, potpisano više od 60 kartica

Kiseljak obilježio Europski dan darivanja organa, potpisano više od 60 kartica

Više od 60 donorskih kartica potpisano je u srijedu u Kiseljaku nakon javne tribine pod nazivom "Darivanje organa - Novi život na dar", koju su u povodu Europskog dana darivanja organa organizirale udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika...

 ...Federacije BiH i Srednjobosanske županije, u suradnji s Donorskom mrežom u BiH i općinom Kiseljak.

 Na tribini je prof. dr. Halima Resić govorila o transplantaciji i darivanju organa, dr. Lejla Hantalašević Bečić o prevenciji i načinu liječenja bubrežne bolesti dok je dr. Nermina Rizvanović imala predavanje o moždanoj smrti i o tome kada se pristupa uzimanju organa od umrle osobe.

 Pored načelnika općine Kiseljak Mladena Mišurića Ramljaka, koji je na početku imao prigodno obraćanje, na tribini su sudjelovali i predstavnici vjerskih zajednica.

 Glavni imam Kenan ef. Bajrić i fra Zoran Vuković iz Kiseljaka afirmativno su govorili o temi doniranja i transplantacije organa, napomenuvši kako se vjerske zajednice ne protive darivanju organa ni za života ni nakon smrti.

 Prikazana su i dva kratka dokumentarna filma o darivanju organa i transplantaciji, nakon čega je predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH Tomislav Žuljević u kratkoj prezentaciji pojasnio značaj i ulogu donorske kartice, priopćili su organizatori.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo